Villapallon blogista bongattu neulatyyny"esittely"! Mulla on tällainen neulatyyny käytössä:

539081.jpg

Tämä on ihan oikeasti Singaporesta saatu, vaikka olen näitä kyllä nähnyt samanlaisia Suomessakin myynnissä. Miehen sisko (miehineen) oli työkomennuksella siellä parisen vuotta. Minä sain tämän jouluna 1987 !!! Ja siitä asti on ollut käytössä. Tyttäret pienenä usein järjesteli nuppineulat väreittäin noihin lohkoihin =) Kuten huomaatte, eivät ole olleet järjetelypuuhissa poitkään aikaan*virn*

Eilen  työharjoittelussa pääsin heti puikkoihin ! Eli kangaspuilla kutomaan kaitaliinaa. Leveys noin 40 cm. Ne punasävyiset loimet pitää kuulemma saada pois puista. Lanka, jolla kudon, on luonnonväristä pellavalankaa. Käsityökeskuksen vetäjä kysyi, että uskallanko kokeilla. Minä tietysti, että tottakai ! En ole ikinä kutonut, mikä herätti ihmetystä....Niin on kuulemma tasainen jälki ja hyvä reuna. Lienee äidinmaidossa imettyä tuo taito, hihi! Äitinihän oli maanmainio käsityöihminen; neuloi ja virkkasi, kutoi kangaspuilla mattoja ja poppanoita. ja kaikkea mahdollista siltä väliltä.

Ainoa miinuspuoli on se, että selkä oli TOSI kipeä sieltä lähdettyäni. Kotiin tultua annoin ensin TNS-säkhökivunlievitys-hoitoa  tunnin. Saunan päälle vielä illalla haudoin kylmäpakkauksella. Nyt on selkä parempana. Tänään pitää venytellä useammin, ja otan tuo laitteen myös mukaan, jotta voin sillä "surisuttaa" ruokiksella.