Tässäpä malli tilkku Nuorikin mattoon, josta teen kirjavan kaksinkertaisesta langasta:

578811.jpg

Nämä käyvätkin hyvin yhteen näin =D On helpompaa (eli kevyempää) virkattavaa kuin tuo trikookude. Tästä tulee Nuorikin keittiöön kiva matto! Moppilankoja vain ei ollut Esikoisen mattoon sopivia värejä saatavana. Lievää (?) pakkomielleoiretta mulla: vaaleanpunaista ja tummanruskeaa se on hänelle oltava.

Kurssikaverinkin Kevät-huivi valmistui illalla, tein lyhyet hapsutkin siihen. Odottaa kuvausta pingotuksessa. Jospa viikonloppuna sen filmaisin.  Nyt on taas noita töitä teon alla ihan kiitettävästi *virn* lennossa niitä vaihtelen, inspiksen ja käsikipuilin mukaan.

Onkin ensiviikko huilia käsille = teoriaa ma + ti ja loppuviikko vapaata :)

Ainiin: mullehan onkin matonkuteiden leikkuu tuttua lapsuusajoilta. Silloin ei mitään vaatetta nakattu roskiin, vaan napit ja vetoketjut irroitettiin talteen. Vaatteet leikattiin matonkuteiksi joista äiti kutoi mattoja! Meilläkin on mökillä pilvin pimein "mökkivaatetta", eli vanhoja t-paitoja, collegepaitoja+housuja yms. Ne aionkin ensi kesänä saksia, ja virkata TAI peräti kutoa matoiksi. Aika tyyristä kuitenkin tuo Käsityökeskuksen kangaspuilla kutominen: 4,50€/h plus loimet. Tosin jos maksaisi yhdistysmaksun, niin tuntitaksa olis 2€/h ja joka viides tunti veloituksetta. Ja loimesta alennusta. Se kannattasi kyllä maksaa, JOS siihen enemmälti hurahtaa. Vuosimaksu on 25 €. Ja on maksupäivästä eteenpäin sen vuoden voimassa, ei kalenterivuotta.

Ensi syksynä alkanee meidänkin kylällä sitten kokoontua neuleporukka, eli neulekokoontumisia on tiedossa syksystä alkaen =)

Pirteää perjantaita !