Pirahti tuossa jokunen aika sitten puhelin, tai oikeastaan pitäisi kait nykyisellään sanoa että känny soitteli sävelmää Silmänisku Enivei, Nuorikki siellä tilaili hameen ja nilkkureiden kanssa pidettäviä säärystimiä. Palaverin päätteeksi lupasin neulaista sellaiset. Mitäpä sitä ei äityli lapsosilleen lupailisi *virn* Lopputulos lähti pikavauhtia Itelloonin (=ent.posteljooni) kuljetettavaksi, ja jännityksellä jäin odottamaan "tuomiota"....kelpasivathan ne ! Yritin kuvailla (huonolla menestyksellä!) omien kenkien kanssa:

18.10.2009%20003.jpg

Neuloin ensin tavallista villasukan vartta 2o2n, sen jälkeen levensin neuleeksi 3o2n ! Sitä tikuttelin jonkin matkaa (tosin tarkat mittaukset oli suoritettu). Kengän päälle menevään osaan tein halkion, siihen napit että voi neuleen venyessä napittaa varren suun napakaksi, ettei se valu kengän kanna alle. Valmiina oli siis pitkä pötkylä:

18.10.2009%20009.jpg

Nuorikki kaavaili, että tuon napakamman osan taittaa varren sisälle, ja päällepäin leveämmän osan (kuten tuo päällimäinen säärystin kuvassa). Näitä voi myös käyttää suorana, kuten Nuorikki oli vissiin tehnytkin.

Viimeisin puristus hyväntekeväisyys lapasia on tehty, tänään luovutin viimeiset viisi paria.

4.10.2009%20023.jpg

Leiskuvaa lokakuuta toivottelee -Lettu-