Meidän kylän ekassa neuletapaamisessa olimme Kikin kanssa kaksin. Kahviteltiin ja juteltiin mukavia nelomisesta ja vähän blogaamisestakin :) Kiitos seurasta Kiki !
Seuraava tapaaminen on tiistaina 24.2 klo 16.30 alkaen, Lapinlahden Käsityökeskuksessa, Juhani Ahontie 6. Tervetuloa mukaan !

Polven tähystys onnistui hyvin. Se tehtiinkin spinaalipuudutuksessa ja olin oikein tyytyväinen siihenkin tapaan. Ukkokullan soitin hakemaan klo 13 maissa. Eilinen ilta menikin köllötellessä. No mitä siellä sitten näkyi: alkava nivelrikko mediaalipuolella (polven sisäsyrjä), rustovaurioita ja kaksi terävää rustopiikkiä (nekin sisäsyrjällä). Ne ortopedi "sheivaili" tasaiseksi. Jo nyt tuntuu paljon vähemmän kipua :)

Polven rustovauriot

Rustot toimivat nivelessä luiden päissä liukkaina ja kimmoisina ”pinnoitteina” taaten nivelen mahdollisimman kitkattoman toiminnan. Isku- tai vääntövamman seurauksena rusto voi vaurioitua lohkeamalla tai halkeamalla.

Rustovaurion oireet voivat olla moninaiset: lievästä kivusta runsaaseen turvotteluun ja liikevajauteen.

 

Tähystyskuva reiden rustovauriosta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Olihan mulla eväsneulekin mukana, mutta sitä en kassista pois ottanut. Tänään jo aloitin jumpan fysioterapeutin ohjeistuksella.

Neuleet on käden ulottuvilla, ja mieluilen aloittaa myös Lankakomeron Päivin suunnittelemaa kevätpäiväntasausyllätyshuivia ! Olenkin jo vihjeet tulostanut, niin eipä tässä muuta kuin menoxi ja puikkoihin kiinni !

Touhukasta torstaita Hymy

PS. Ikki, Nirunaru ja Tupuna !!!! Olen loppusuoralla niiden "Anna hyvän kiertää"-juttujen kanssa. Ensi viikolla puolenvälin tienoilla postittelen. Viimeistelykeiju on palannut näihin maisemiin *virn*