Suu loksahti auki aamulla, kun lähdin postilaatikolle: lunta oli tullut yön aikana semmoset 20 cm ! Ja lisää on luvassa. Käväistiin lähikaupungissa, monta autoa oli tien vierellä jumissa. Ne olivat yrittäneet sivutieltä päätielle ja juuttuneet kinoksiin.

6.1.2010%20Loppiainen%20007.jpg

Tuo edellä(kin) oleva, niskasta aloitettu huivi on hyvin simppeli !
Aloitukseen 5 silmukkaa, neulo ne 1.krs:lla oikein.
Seuraavalla krs:lla neulo 2 silmukka oikein, langankierto, neulo 1 s oikein langankierto, neulol oput 2 s oikein. Käännä työ: neulo kaikki silmukat oikein.
Käännä työ, neulo 2 s oikein, lk, 1 s oikein, lk, 1 s oikein (=tämä on työn keskisilmukka), lk, 1 s oikein, lk, 2 silmukka oikein.
Käännä työ, neulo kaikki silmukat oikein. Tämä on työn nurja puoli.
Lisäyksiä jatketaan työn oikealla puolella: ensin kaksi reunasilmukkaa, sen jälkeen lk, langankierrot keskisilmukan molemmin puolin ja krs:n lopussa lk ja sen jälkeen kaksi reunasilmukkaa.
Huh, tulikohan kamalan sekava selostus....Huivin voi neuloa ainaoikein, tai reunasilmukat ainaoikein ja muuten op:lla oikein, nurjalla nurin. Voi tehdä pidennettyjä silmukoita kerroksen väliin tms. kujeita :)

Nyt on alkanut "sukatuttaa", ensimmäiset on puikoilla. Vaihtelua ainaiseen (?) huivien neulomiseen *virn* Tammikuun langankulutus oli 580 g! 

22.1.2010%20051.jpg

Lapinlahdella :

TERVETULOA

NEULETAPAAMISEEN

 tiistaina 9.2-10

 klo 16.30 alkaen

                                                             Käsityökeskus Juhani Ahontie 6